Na prvoj strani Google pretrage

18.11.2023.|E-Commerce|

Da li je skupo izdvojiti 150 EUR godišnje za poziciju na prvoj strani Google pretrage?

Starost domene je ključni faktor koji Google uzima u obzir jer starije domene smatra pouzdanijim i relevantnijim od novih domena. To je zato što je stariji domen imao više vremDa li je skupo izdvojiti 150 EUR godišnje za poziciju na prvoj strani Google pretrageena da izgradi autoritet i poverenje kod pretraživača.

Relevantnost za ključne reči je također važan faktor koji Google uzima u obzir. Google želi prikazati rezultate pretraživanja koji su relevantni za upit korisnika. Ako je vaša web stranica relevantna za ključne reči koje korisnici pretražuju, veća je verovatnoća da će se pojaviti na prvoj stranici rezultata pretraživanja.

Dakle, ako su vaši proizvodi na prvoj stranici Google pretrage, to je sigurno zbog kombinacije faktora, uključujući starost domene, relevantnost za ključne reči i kvalitet sadržaja.

Dugogodišnje postojanje naše kompanije je jedan od razloga zašto su vaši proizvodi na prvoj stranici Google pretrage. Google uzima u obzir i faktore kao što su starost domene, kvalitet sadržaja i relevantnost za ključne riječi kada rangira web stranice u rezultatima pretrage.

Ako su vaši proizvodi već na prvoj stranici Google pretrage, to je dobar znak i to znači da vaši proizvodi već imaju dobar SEO. Ako želite da osigurate da vaši proizvodi ostanu na prvoj stranici Google pretraživača, važno je da ostanete gde jeste i nastavite da radite po uputstvima SEO-u svoje prodavnice.

Da li je skupo izdvojiti 150 EUR godišnje za poziciju na prvoj strani Google pretrage:

U generalnom slučaju, 150 EUR godišnje je relativno niska cena za prirodnu poziciju na prvoj stranici Google pretrage. U svakom slučaju, ovo  je relativno mala investicija u poređenju s troškovima oglašavanja na Google pretrazi. Ako imate  proizvod ili uslugu, a želite da ih predstavite što većem broju ljudi, onda je ovo svakako vredna investicija.

Ako ste u nedoumici, najbolje je da se posavetujete sa stručnjakom za SEO koji će vam pomoći da procenite vaše potrebe i mogućnosti:

Trošak pojavljivanja proizvoda na prvoj strani Google pretrage u prirodnom rezultatu pretrage (SEO) može varirati zavisno od različitih faktora, uključujući konkurenciju za ključne reči, kvalite web stranice i autoritet domena.
Međutim, možete očekivati da ćete platiti SEO stručnjaku između 1000 i 5000 EUR po ključnoj reči mesečno za SEO usluge za prirodnu poziciju na prvoj strani pretrage Google.

Ako uzmete u obzir da je 150 EUR godišnje oko 12,5 EUR mjesečno, onda je vaša sadašnja pozicija na Google veoma dobra investicija.

Ako želite da vaš proizvod postavite sami na prvoj strani Google pretrage, preko sopstvenog sajta,u prirodnom rezultatu pretrage, morate poboljšati rangiranje svoje web stranice za relevantne ključne reči.

SEO (Search Engine Optimization) je proces optimizacije vaše web stranice za pretraživače, kao što je Google, kako bi se rangirala više u rezultatima pretrage. SEO je dugoročna strategija, a rezultati se ne mogu videti odmah. Međutim, ako uložite trud i vreme u SEO, možete očekivati da će se vaš proizvod rangirati više u Google pretrazi i da će vaše web stranice posetiti više korisnika.

Evo nekoliko saveta ako želite sami da poboljšate pozicije vaših proizvoda na pretrazi Google bez plaćenih oglasa:

Kreirajte visokokvalitetni sadržaj:
Vaš web sadržaj treba biti informativan, koristan i relevantan za vaše ciljno tržište.
Promovišite svoj web sajt:
Promovišite svoj web sajt na društvenim medijima, forumima i drugim online platformama. Aktivnost na društvenim medijima može pomoći u poboljšanju pozicije vašeg proizvoda na pretrazi Google. Redovno objavljujte sadržaje na društvenim medijima i angažujte se sa svojim pratiocima. Izvođenje ovih saveta može pomoći u poboljšanju pozicije vašeg proizvoda na pretrazi Google bez oglasa.

Budite strpljivi.
SEO je proces koji traži vreme. Ne možete očekivati da ćete vidjeti rezultate preko noći.
Ako nemate iskustva ili vremena za SEO, možete angažirati stručnjaka za SEO koji će vam pomoći da poboljšate rangiranje vaše web stranice. Stručnjaci za SEO imaju iskustvo i znanje potrebno da vam pomognu da postignete svoje SEO ciljeve.
Imajte u vidu da stručnjaci za SEO su znatno skuplji od vaše prodavnice koja je već sada na prvoj strani Google

Treba napomenuti da ne postoji garancija da će vaš proizvod pojavljivati na prvoj strani Google pretrage u prirodnom rezultatu pretrage, čak i ako angažujete stručnjaka za SEO.

Međutim, ako budete pratili savete u ovom članku i budete strpljivi, povećat ćete svoje šanse za uspeh.
SEO može biti težak proces, ali vredi napora.
Ako možete poboljšati rangiranje svoje web stranice u prirodnom rezultatu pretrage, možete pojačati svoje poslovanje i privući više klijenata.

 


Rešenja poslovnih izazova
primenom veštačke inteligencije.

info@aneto.rs

Podelite ovu priču na svojoj mreži!